Diagnostic precis cu tehnologie imagistica digitala avansata – Mindray DP-50Vet.
          Imagistica medicala cuprinde diferite procedee pentru a crea imagini ale corpului animal in scop clinic. Imagistica medicala este extrem de importanta in confirmarea, evaluarea in mod corect si documentarea cursului unei afectiuni, precum si in evaluarea raspunsului la tratament.
          Metode non-invazive de investigare, ecografia si ecocardiografia ofera informatii foarte valoroase despre structura si functionarea organelor interne si a cordului.
          Ecografia este de departe cea mai folosita metoda de investigare imagistica. In comparatie cu Rezonanta Magnetica Nucleara (RMN), Tomografia Computerizata (CT), Scintigrafia sau banala Radiografie (Rx), ecografia ofera o serie de avantaje: NU FOLOSESTE RADIATII, se poate realiza ori de cate ori este necesar (chiar si de mai multe ori pe zi), are costuri reduse si poate analiza organul “in miscare” (functionalitatea cardiaca, motilitatea gastro-intestinala, etc.) Cu aplicatii si la nivel musculo-scheletal, ecografia s-a impus ca o investigatie obligatorie in foarte multe din afectiunile medicale.