Analizele de laborator pot fi de multe ori extrem de necesare si urgente. Rezultatele permit un bun management si un ajutor de cele mai multe ori absolut necesar in stabilirea unui diagnostic cat mai rapid si cat mai exact.
Biochimie:
         
Folosim o instalatie automata de biochimie umeda, in sistem deschis. Aceasta este metoda considerata de referinta in toate laboratoarele performante de medicina umana. Fata de metodele expeditive de biochimie uscata, care ofera rezultate rapid, dar cu valoare orientativa, biochimia umeda asigura performanta maxima de acuratete si eficienta.

          FULLY VET – este un analizor de ultima generatie, produs de firma Biochemical Systems International. Este un sistem complet automat, dedicat efectuarii analizelor biochimice veterinare – 12 specii predefinite. Are o viteza de lucru de pana la 100 de teste pe ora.
Hemoleucorama:
         
Folosim un analizor automat de hematologie cu 18 parametrii, produs de firma Diatron GmbH-Austria
          Abacus Junior Vet este un analizor de hematologie cu 18 parametri, inclusiv 3 part-diff. – ideal pentru laboratoare mici sau medii. Rezultatele, respectiv histogramele de distribuţie ale leucocitelor, eritrocitelor şi trombocitelor apar pe ecranul LCD. Cei 18 parametri sunt măsurati în mai puţin de 2 minute.
          Abacus junior prelucrează probe din eprubete deschise şi închise sau prediluate.
Analize de urina:
          Folosim un analizor cu stripuri Vielab U-11V produs de West Medica – Austria
Parametri măsuraţi: bilirubina, urobilinogen, chetone, acid ascorbic, glucoza, proteina (albumina), sange, pH, nitriti, leucocite, densitate relativa.
 
Examene microscopice:
          * Coproparazitologic
          * Dermatologie
          * Citologie
          * Dirofilarioza
          * Babesioza
 
Teste rapide:
          Toata gama VetExpert pentru caini si pisici
          Caini: CDV Ag, CPV Ag, CPV/CCV Ag, Giardia Ag, CPV/CCV/Giardia Ag, Heartworm Ag, E. canis, CIRD-3 Ag
          Pisici: Giardia Ag, FCoV Ag, FeLV Ag, FIV Ab, FIV Ab/FeLV Ag, FPV Ag