Consultatia
          Prima consultatie este determinanta pentru evolutia pozitiva a fiecarui caz si de aceea se impune respectarea cu strictete a acestui act medical.
          Aparent “banala” anamneza, examinarile generale (inspectie, palpatie, percutie, ascultatie, etc.) cat si examinarile speciale pe aparate (examinarea aparatului digestiv, examinarea aparatului respirator, etc) trebuie facute cu profesionalism, multa rabdare si blandete pentru stabilirea cat mai corecta a diagnosticului.
          Fie ca este vorba de o consultatie de rutina sau, cel mai frecvent in scopul stabilirii unui diagnostic corect in diferite afectiuni, respectarea cu strictete a acestui act medical poate face diferenta intre un prognostic favorabil si unul rezervat sau grav.

Tratamentul
          Fie ca este vorba de proceduri clinice simple (injectii, toaleta auriculara, vidare glande perianale) sau de proceduri complexe, tratamentele reprezinta o parte importanta in rezolvarea unei probleme medicale.
          Este absolut necesar ca intotdeauna, aceste proceduri sa fie efectuate cu un inalt profesionalism. Astfel, orice manopera efectuata trebuie sa aiba in vedere o contentie adecvata animalului, respectarea regulilor de asepsie, cunoasterea foarte buna a tehnicilor manoperelor respective, cunoasterea foarte buna a dozelor medicamentelor folosite si a caii de administrare a acestora.
          Tratamentul specific al diferitelor afectiuni va fi efectuat numai dupa o examinare clinica amanuntita si efectuarea de investigatii paraclinice. Astfel, in cabinetul noastru puteti beneficia de o serie de investigatii paraclinice (analize de laborator, ecografii) care sa permita stabilirea unui diagnostic cat mai precis si aplicarea unui tratament adecvat.

          Programe de profilaxie: vaccinare, control paraziti interni si externi, consiliere comportamentala, nutritie, geriatrie

Vaccinarea
          In primul an de viata se vor efectua mai multe vaccinuri in scopul instituirii unei imunitati solide la animalele tinere care sunt mai predispuse la imbolnavire. Vaccinarea initiala nu protejeaza insa animalul pe viata. El va avea nevoie de un rapel anual pentru a reinoi imunitatea produsa de vaccinarea initiala.
          Odata cu vaccinarile periodice se va face si un examen clinic complet care este foarte important pentru sanatatea prietenului dumneavoastra. Protocolul de vaccinare cuprinde toate vaccinurile necesare asigurarii sanatatii depline a pisicii / cainelui dumneavoastra, executate dupa anumite criterii bine stabilite. Schema vaccinarii initiale si vaccinarea de rapel va fi stabilita de medicul veterinar dupa caz!

Paraziti interni si externi
          Endo si ectoparazitii reprezinta un important factor de risc atat pentru animale cat si pentru om si de aceea este necesar ca animalul dumneavoastra sa fie deparazitat intern si extern periodic. In acest sens va punem la dispozitie diferite produse:
         * Comprimate si suspensii pentru uz intern;
         * Zgarzi, tablete, sampoane, solutii pentru uz extern;

Consiliere nutritionala si comportamentala
          O discutie cu un medic veterinar va poate aduce informatii foarte importante despre modul in care sa cresteti si sa ingrijiti animalul dumneavoastra preferat.

Geriatrie / Gerontologie
          Gerontologia este ramura medicala care studiaza procesul imbatranirii si geriatria este cea care vizeaza tratarea afectiunilor specifice pacientului varstnic .
          Caracteristic acestei specialitati este faptul ca pacientii prezinta comorbiditati (mai multe boli asociate) si au un oarecare grad de dependenta fata de persoanele din jur sau mai putina autonomie decat in trecut.
          Geriatrul este cel care realizeaza o abordare pluridisciplinara a pacientului varstnic, stabileste diagnosticul, tratamentul dar trebuie sa aleaga si cea mai buna solutie adaptata la starea actuala a pacientului.